Utazás

Panorámaadót vetne ki a siófoki polgármester

A cél az, hogy a közvetlen balatoni panorámával rendelkező ingatlanok tulajdonosai mélyebben nyúljanak a zsebükbe.

Akinek az ingatlana a Balatonig ér, és élvezi a balatoni panorámát, az fizessen több helyi adót! – ezt a javaslatot kívánja Lengyel Róbert a helyi képviselő-testülete elé terjeszteni – írja a Szabad Pécs. A siófoki polgármester ugyanis gátat kíván szabni a vízpartot elfoglaló és a balatoni panorámát eltakaró apartmanházak egyre gyorsuló elterjedésének.

Egyre szűkül a rálátás a magunkfajta egyszerű földi halandók számára a gyönyörű balatoni panorámára” – jelentette ki Lengyel, aki emiatt a helyi építési szabályzatot és az adórendeletet is módosíttatni akarja.

Mint mondja, azt szeretné, hogy a közvetlen balatoni panorámával rendelkező ingatlanok tulajdonosai mélyebben nyúljanak a zsebükbe, mivel jelenleg a balatoni panorámás ingatlanok tulajdonosai ugyanannyi helyi adót fizetnek, mint például akinek ugyan a vasút és a Balaton között van az ingatlana, de közvetlen a sínek mentén, ahol panorámának se híre, se hamva. Sőt azt is javasolja, hogy a plusz adóbevételt kizárólag a parti területek (szabad strandok, parkok, egyéb zöldfelületek) folyamatos karban- és tisztán tartására, fejlesztésére fordítsa a város.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top