Utazás

Különleges családi programok az őszi szünetre

Az őszi szünet alatt az idő már igazi őszibe fordult, de ez ne gátoljon meg senkit abban, hogy cipőt húzzon és családostul nekiinduljon akár kirándulni, akár fesztiválozni vagy új tájakat felfedezni itthon és külföldön. Akik nem indulnak egyhetes őszi „nyaralásra”, azoknak mutatjuk az egynapos, szuper családi programokat.

Az őszi szünet 2018-ban október 29-től november 2-ig tart. Persze nem csak 5 napos, mivel az előtte utána lévő hétvégéket is hozzácsaphatjuk, így pedig már 9 napnál tartunk, amire érdemes előre programokat szervezni.

Érdemes előre felkészülni az őszi szünetre (Fotó: Tumblr)

Őszi szünet a Skanzenben

A szentendrei Skanzen minden évszakban jó választás: szabad levegőn,    kirándulhatunk, szórakozhatunk, miközben új ismeretekkel gazdagodik a család minden tagja. Ráadásul az őszi szünetre külön programokat szerveztek: tematikus bringatúrák során, múzeológusok vezetésével lehet a Skanzent körbetekerni. Lesz malomtúra, cipósütéssel, vajköpüléssel és kóstolóval. Lesz temetőtúra, gyertyaöntésel és bortúra is, természetesen borkóstolóval. A templomtúrán a Skanzen szakrális helyeit látogatják végig, a gyerekek pedig „Mákszem és Gubó” a két pulikutya, nyomába eredhetnek a Skanzen mesekönyve alapján.

A Skanzen őszi szünetre szervezett programjairól itt találsz bővebb információt.

Őszi szünet a Miniversumban

A Miniversumban is készülnek a városban maradt, vagy éppen Budapestre látogató gyerekekre: az állandó kiállítások mellett, lesznek vonatos játékok, kézműves foglalkozások és interaktív bábelőadások is. A halloween-re hangolódva lehet töklámpást készíteni, Denevér-koktélt kóstolni és indul az éjszakai kivilágítás is. Október 31-én pedig irány a Halloween-party, ahol saját díszeket is lehet készíteni, míg november 1-5. között a Lombfesztiválon kézműveskedhetnek a gyerkek.

A Miniversum őszi szünetre tervezett programjainak részleteit itt találod.

Bűvös Erdő az őszi szünetben

Az őszi szünetben még pont elcsíphetjük a Mezőgazdasági Múzeum újabb látványos, rejtvényekkel teli izgalmas kiállítását. Bűvös erdő- boszorkányos küldetés néven vághatunk neki ennek, a kalandos kiállításnak és játéknak. Lesz itt erdei manó, mohos tölgyfa, boszorkányvár és varázsfőzet. A Vajdahunyadvárban lévő kiállítás az egész családot egy képzeletbeli, bűvös erdei küldetésre invitálja.

A Bűvös Erdő programjairól itt olvashatsz részletesebben.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top