Utazás

Szexizmussal vádolja a légitársaságot egy drag queen

A légitársaság elvileg a sokszínűséget akarja promotálni az új reklámjában, ebbe azonban furcsamód nem fér bele egy nőnemű drag queen.

A Virgin Atlantic légitársaság új reklámjának koncepciója előremutató – lenne, ha nem tudnánk, mi zajlik a hátterében! Az elképzelés szerint különböző nemű és nemi orientációjú emberekkel játszanák újra ikonikus 2009-es reklámfilmjüket, melyben gyönyörű stewardessek lejtenek végig a Gatwick reptéren. Egy nőt mégis épp a neme miatt raktak ki a filmből.

Lacey Lou 3 éve dolgozik hivatásos előadóművészként, egészen pontosan drag queenként. Igaz, hogy általában transznemű férfiak állnak drag queennek, de Lacey-nek megtetszett a pompás ruhák és sminkek világa, és úgy érzi, ez az a terep, ahol önmaga lehet. 

A 26 éves nőt be is válogatták a reklámfilmbe, ám miután meglátták smink nélkül, ejtették. Meggyőződése, hogy a neme miatt: „Évek óta csinálom, és nagyon rosszul esik, hogy a nemem miatt zárnak ki a közösségből. A sokszínűséget hirdetik, közben pedig épp ők diszkriminálnak!” – háborgott Lacey.

A Virgin Atlantic azonban azt nyilatkozta, mindössze a rendezői elképzelések változtak, melyekbe Lacey már nem fért bele. 

dailymail

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top