Utazás

Folyamatosan csökken a BKK-ellenőrök száma

Öt év óta folyamatosan csökken a BKK-ellenőrök száma, ma már csak 223 jegyellenőr dolgozik a BKK járatain.

2013 óta csökken a BKK-ellenőrök száma – írta a BKK adataira hivatkozva a Napi.hu. Idén augusztus végén 223 jegyellenőr dolgozott a BKK járatain, és további 62 a HÉV-en, holott 2013-ban még 365 jegyellenőr dolgozott a BKK-nál, 76 pedig az akkor még a BKV Zrt.-n belül működő HÉV-nél.

Forrás: MTI Fotó: Balogh Zoltán

A cikkből nem derül ki, hogy mi áll az ellenőri állomány számának évek óta tartó csökkenése mögött, de a BKK közlése szerint így is próbálnak hatékonyan fellépni a bliccelőkkel szemben az ellenőröket kísérő, hatósági jogkörrel rendelkező közterület-felügyelőkkel, azzal, hogy az összes vonalon előre nem kiszámítható módon jelennek meg az ellenőrök, és hogy hamar visszatérnek a már ellenőrzött vonalakra. Emellett igyekeznek minden pótdíjat behajtani.

A BKK elárulta, hogy nem álcázzák az ellenőröket, sőt épp ellenkezőleg. Az augusztusban bevezetett formaruha elnyerte az utasok tetszését is, illetve ahogy a cég fogalmaz, jogkövető magatartásra ösztönzi, növeli az együttműködési hajlandóságukat.

Ezt alátámasztja az a friss tapasztalat is, miszerint a formaruha bevezetése óta nőtt az azonnali pótdíjbevételt hozó helyszíni pótdíjazások száma.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top