Utazás

Csodát látott egy utas a gödöllői HÉV-en

Itt a bizonyíték arra, hogy a BKV jegyellenőrei nemcsak a negyvenkilós nőkkel szemben kemények, hanem a 120 kilós, kopasz férfiakkal is.

Többször vádolták már a BKV jegyellenőreit azzal, hogy csak a gyámoltalan, gyenge, 40 kilós nőkkel és gyerekekkel, no meg a külföldi turistákkal szemben lépnek fel keményen, a kicsit testesebb, izmosabb férfiak pedig rendre megússzák az ellenőrzést.

Ennek egyik ellenpéldáját osztotta meg a BKV-Figyelő bloggal egy utas, aki a gödöllői HÉV-en találkozott egy bevállalós ellenőrrel.

A MÁV Start Zrt. által üzemeltetett H8-as HÉV-vonal egyik szerelvénye megérkezik Gödöllőről az Örs vezér téri végállomásra – MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba

Létezik csoda! Olyat láttam ma a gödöllői HÉV-en, hogy azóta sem térek magamhoz. Felszálltak az ellenőrök (vagy jegyvizsgáló, bánom is én), sorra nézték a jegyeket, de általánosítva gondoltam: »rá merek tenni egy éves bérletet, hogy a hátam mögötti fickóhoz oda se mennek« (elnézést az előítéletért az utas és az általánosításért az ellenőrök felé).

Erre óriási meglepetésre odamentek, sőt, elkobozták a bérletét (már az is fura, hogy volt neki bérlete), és közölték vele, hogy eredetiségvizsgálat lesz. Nálam megvan az év ellenőre és az év legbátrabb embere a 693-as kocsin is dolgozó úr személyében! Ilyenek kellenének az 1-es villamosra és még más vonalakra, sőt, mindenhová!

Elismerésem, és köszönöm minden tömegközlekedő nevében, hogy végre odamentek és mertek cselekedni!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top