Utazás

Megszégyenítették a repülőgépen a transznemű nőt

A ma már nőként élő Lenore az igazolványaiban még férfiként szerepel. Ebből lett probléma a reptéren.

A transznemű Lenore Herrem a kanadai Westjet légitársasággal akart Calgaryból Saskatoonba utazni, a beléptető kapunál elkérték a személyi igazolványát, melyben még férfiként szerepel, szintúgy, mint az egészségbiztosítási kártyáján látható fotón, mely 5 éve készült. Mivel Lenore ma már női külsővel él, a reptéri dolgozó úgy ítélte meg, hogy az igazolványok nem stimmelnek. Kollégája viszont azt mondta, rendben vannak, felengedheti a gépre.

Lenore szintén jelezte, hogy a fotó azért nem stimmel, mert transznemű, ám az arca ugyanolyan és az igazolványában szereplő név megegyezik a beszállókártyáján lévővel. 

Végül felszállhatott a gépre, ám 10 perccel később a két, beléptetést végző alkalmazott megjelent a fedélzeten és újból elkérték az igazolványait, majd hangosan, a többi utas füle hallatára kérdőjelezték meg a személyazonosságát.

„Biztos nem a női neve szerepelt a számítógépben?” – tette fel a kérdést az egyikük, a vadidegenek számára is egyértelművé téve, hogy Lenore transznemű.

Herrem sokkoló, traumatizáló élményként élte meg a történteket.

A légitársaság azóta bocsánatot kért Herremtől és közölték, hogy kivizsgálják az ügyet, tovbbá felajánlották, hogy megtéírtik az út árát.

A nő elfogadta a bocsánatkérést.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top