Utazás

Kiakadtak, miután gyerekeik kísérő nélkül utaztak

A szülők élesen bírálták a Frontier Airlinest, miután kiderült, hogy a légitársaság nem biztosított kísérőt kiskorú gyermekeik mellé.

Miután a Des Moines-ből Orlandóba tartó járatukat átirányították, a 7 éves Etta és a 9 éves Carter kénytelenek voltak az éjszakát egy hotelben tölteni anélkül, hogy bárki vigyázott volna rájuk. A légitársaság azonban azt állítja, hogy ez a szokásos eljárás. Azt is elmondta, hogy a gyerekeket a Frontier egyik munkatársa kísérte a szállodába, ahol másnap reggelig maradtak.

De a szülők azt állítják, hogy nem tudták, mi történik a gyerekeikkel, és azt gondolják, hogy a légitársaságnak az engedélyüket kellett volna kérnie, mielőtt a két testvért a hotelbe szállították volna.

Forrás: Chad Gray

„Soha nem adtunk jóváhagyást arra, hogy ez megtörténjen” – nyilatkozta az apa a Journal Constitutionnek.

Ettának és Carternek állítólag kölcsönön kellett kérniük egy másik, kísérő nélküli kiskorú telefonját, hogy kapcsolatba léphessenek a szüleikkel.

„Anélkül a gyerek nélkül fogalmunk sem lett volna róla, hol vannak a gyerekeink” – mondta el az anya.

A Frontier Airlines egyik szóvivője azt mondta a Fox Newsnak, hogy a gyerekek kapcsolatba léptek az anyjukkal, mielőtt a szállodába szállították volna őket, bár az apa másnap reggelig nem volt elérhető.

„Az utasaink biztonsága kiemelt fontosságú a Frontier Airlinesnál, és a kísérő nélküli kiskorúak jóléte sem kivétel. Megértjük, hogy az időjárás okozta váratlan késedelem stresszes lehet a szülők számára, és a célunk az, hogy az utasokat a lehető leggyorsabban és biztonságosan segítsük az úti céljaik elérésében.”

A Frontier 110 dolláros (kb. 31 000 forint) díjat számol fel a kísérő nélküli, 5–14 éves kiskorúak számára, de csak a közvetlen járatokon való utazást engedhetik meg nekik a légitársaság honlapja szerint.

Fox News

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top