nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Ingyenes lett az M6-os autópálya egy szakasza

Ingyenes lett az M6-os autópálya egy szakasza

Felújítják az M0-s autóút déli szektorát, emiatt rengeteg a forgalomterelés a környéken. A zavartalanabb közlekedés érdekében most ingyenessé tesznek egy rövid szakaszt az M6-oson.
MTI
f Ajánlom

Az M0-ás autóút fejlesztési munkálatai miatt díjmentesen közlekedhetnek az autósok keddtől az M6-os autópálya egy részén. Az ingyenesség az M0-ás autóút és Érd észak csomópont közötti szakaszon érvényes, de csak Érd irányában, a visszafelé tartó szakasz továbbra is fizetős – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

A szakasz a fejlesztési munkálatok miatt bevezetett korlátozások feloldásáig használható ingyenesen.

A közlemény szerint: az M0-ás autóút déli szektorán, az 51-es főút és az M6-os autópálya közötti szakaszán található hidakat felújítják, az M1-es autópálya felé vezető oldalt pedig ezzel egy időben beton burkolatúra építik át. A technológiája megköveteli, hogy az érintett pályaoldalt teljes egészében lezárják szakaszosan a kivitelezés idejére.

Az elmúlt hetekben a közútkezelő kiépítette azokat a forgalomtereléseket, amelyek lehetővé teszik, hogy a felújítások mellett 2×2 sávon haladhasson a forgalom:

  • A munkálatok miatt keddtől nem lehet kihajtani az M1-es felé vezető oldalról az M6-os autópályára és Nagytétény, Budatétény felé. Az erre közlekedők a 6-os számú főúti csomópontban hagyhatják el az autóutat és a 6-os számú főúton keresztül érhetik el úti céljukat.
  • Az M5-ös autópálya felé vezető oldalról nem lehet majd a 6-os főútra balra kanyarodni Érd, Pécs felé. Az erre közlekedőknek az autóútról korábban kell lehajtaniuk és az M6-os autópályán közlekedhetnek, amelynek az M0 autóúttól Érd észak csomópontig tartó szakasza díjmentesen vehető igénybe.
  • Az M0-ás autóút munkaterületei mellett többnyire 60 kilométer/órás sebességkorlátozás van érvényben, amire az autóút felett található változtatható jelzésképű táblákon is felhívják a figyelmet – ismerteti a közútkezelő.

Indulás előtt célszerű az aktuális forgalmi helyzetről tájékozódni az Útinformnál telefonon, vagy az utinform.hu weboldalon.

Megosztás Facebookon