Utazás

Hatan meghaltak, de a magyarok megúszták a spanyol mólóbalesetet

A magyar sportolók éppen kimentek vécére, amikor leszakadt a nézőtér. Perceken múlt, hogy nem szenvedtek akár halálos balesetet.

Mint arról beszámoltunk, vasárnap éjszaka a tengerbe omlott a fából ácsolt nézőtér egy fesztiválon a spanyolországi Vigóban. A mólón több száz ember volt, rengetegen megsérültek, hatan meghaltak a balesetben.

Magyarok is voltak az extrém sportok versenyén, az O Marisquino Sport- és Zenei Fesztiválon, és csak a szerencséjüknek köszönhetik, hogy élve megúszták a balesetet.

Ahogy vége volt a versenyeknek, néhányan a szállodába mentünk. Egy-két társunk viszont ott maradt bulizni a mólón

– mesélte Város Viktória, a magyar küldöttség egyik szervezője a Borsnak.

Nagyjából éjfél körül vették észre, hogy megtelik a tér szirénázó autókkal. Miután megtudták, hogy beszakadt a móló, pánikba estek, mert az egyik magyar gördeszkást nem érték el.

A deszkás annak köszönheti az életét, hogy a koncert felénél kiment a mosdóba. Amikor visszaindult a mólóra, vérző, sérült emberek jöttek vele szembe kiabálva, kétségbeesetten. Volt, akit vittek, mert eltört a lába. Ha a deszkás nem megy ki a mosdóba, ő is bezuhant volna a tengerbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top