Utazás

Homofóbiával vádolják a légitársaságot

Egy meleg pár állítása szerint az Alaska Airlines egy járatán elültették őket egymás mellől, hogy egy heteroszexuális párnak viszont ne kelljen külön ülnie.

David Cooley a Facebookon osztotta meg történetét. Az egyik légiutas-kísérő felkérte partnerét, hogy üljön át máshová prémiumüléséről. Miután elmondták a stewardessnek, hogy egymás mellett szeretnének ülni, ő csak annyit válaszolt, hogy mozogjon, vagy szálljon le a gépről. 

„Még soha nem ért ilyen hátrányos megkülönböztetés az utazásaim során. Nem tudtuk elviselni a megaláztatást egy ilyen hosszú repülőúton keresztül, ezért inkább leszálltunk a gépről” – írta Cooley. A pár végül a Delta Airlines egy járatával repült, hogy eljussanak New Yorkból Los Angelesbe.

Cooley hozzátette, hogy soha többé nem repül az Alaska Airlines vagy az általa nemrég megvásárolt Virgin Airlines járatain. Arra viszont felhívta mások figyelmét, hogy olyan légitársaságokat válasszanak, mint a LMBTQ-barát Delta. Sokan a Twitteren írtak támogató üzeneteket Cooley-nak, és megfogadták, hogy nem utaznak az ominózus légitársasággal.
Az Alaska Airlines által a Fox Newsnak kiadott nyilatkozat szerint az esemény ültetési hiba eredménye, és nem előítélet.

„Nagyon sajnáljuk a helyzetet, és vizsgáljuk a részleteket, miközben az érintettekkel közvetlenül kommunikálunk, hogy megpróbáljuk jóvátenni mindazt, ami őket érte. Az Alaska Airlinesnak zéró tolerancia politikája van mindenfajta diszkriminációval kapcsolatban, munkatársaink tiszteletben tartják és értékelik a befogadást vendégeink és egymás iránt.”

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top