Utazás

Bocsaival együtt kószál a Bükkben egy anyamedve

Két bocsával együtt járja a Bükki Nemzeti Park területét egy anyamedve, rajtuk kívül még három másik mackó kószál a Bükkben.

„Továbbra is folyamatos a medvék mozgása a térségünkben, éppen a napokban kaptam tájékoztatást egy nőstényről, amelyiknek két bocsa van. Ez új, hiteles információnak tűnik, kép is készült az anyaállatról” – közölte a Magyar Időkkel a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság zoológiai szakreferense.

Gombkötő Péter korábban arról adott tájékoztatást, hogy ismereteik szerint három medve egészen biztosan mozog a nemzeti park területén, és feltehetően vannak olyanok is, amelyeket még nem észleltek.

forrás: pixabay

A medvék vándorlása a szekértő szerint nem újdonság, mert korábbi számítások szerint a Kárpátok medveállományai között lehetséges az átjárás. Arra sincs garancia, hogy a tavaszi párzási időszak végeztével az állatok nem jelennek meg újra az Északi-középhegység területén, mint ahogy előfordulhat az is, hogy egy-egy példány ismét megindul dél felé.

Néhány hónapja valóságos medvelázban ég az ország, ami a Somoskőújfaluról indult medve vesszőfutásával kezdődött, aztán sorra bukkantak fel a mackók az ország különböző pontjain.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top