Utazás

A szemüveg, amiben nagyon hülyén nézel ki, de nem leszel rosszul az autóban

Biztos jártatok már ti is úgy, hogy bekészítettek valami remek olvasnivalót az útra, vagy csak gyorsan átfutottátok volna a vizsgatételeket, de két perc után olyan rosszul lettetek az olvasástól, hogy még leszállás után is forgott a világ.

Ez teljesen normális. Ilyenkor „pánikba esik” az agyunk. Míg a belső fül érzékeli a mozgást, a szemünk az autóban mindent mozdulatlannak lát, ami hallucinációra utal, így biztos, ami biztos, az agyunk jól meghánytat minket, nehogy mérgezés áldozatai legyünk.

Erre fejlesztették ki a Seetroën szemüveget, amelynek a nevéből már rájöhettünk, hogy a Citroën autógyár áll a háttérben. Úgy tervezték, hogy megszüntesse az „utazási betegséget” az ún. Boarding Ring technológia segítségével. Ez gyakorlatilag nem más, mint egy mozgó, kék folyadék, amely segít újraszinkronizálni a belső fül által érzékelt mozgást.

Szerencsére nem kell egész úton viselni ezt a korántsem esztétikus darabot: ha egyszer kalibrálta a mozgásszerveket, nyugodtan levehetjük. A kísérletező kedvűek 99 euróért meg is rendelhetik a Seetroën hivatalos oldaláról.

Forrás: Techly

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top