Utazás

Nem létező szállásra fizetett százezreket egy magyar nő a Booking.com-on

A barátnőivel foglalt szállást Máltán, és előre kifizették az apartman árát. Amikor megérkeztek, akkor derült ki, hogy a szállás nem létezik. Hiába kaptak ígéretet arra, hogy visszakapják a pénzüket, erre máig sem került sor.

Teljesen feleslegesen fizetett ki több százezer forintot egy magyar nő a Booking.com-on foglalt szállásukra, ugyanis az már nem létezett. Erről a Facebookon számolt be.

A nő azt írta, öt barátnőjével terveztek egy máltai utazást, és a szállásfoglaló oldalon még márciusban lefoglaltak egy apartmant. Ki is fizettek érte 1240 eurót, több mint 400 ezer forintot.

Amikor megérkeztek a megadott címre, az apartman előtt nem várta senki őket, a megadott telefonszám pedig ki volt kapcsolva. Teljesen elképedtek, amikor Booking ügyfélszolgálatán megtudták, hogy a szállás nem létezik, mert már rég bezárt.

A cég keresett egy másik szállást, de csak egy hostelben ajánlottak nekik emeletes ágyakat. Ezt nem fogadták el, mivel a lefoglalt apartman jóval magasabb színvonalú volt ennél. Végül maguk találtak egy helyet, ami drágább volt, mint az eredeti foglalásuk.

Az ügyfélszolgálaton megígérték nekik, hogy átutalják nekik az eredetileg lefoglalt és a drágább szállás közötti plusz költséget, sőt még a telefonálással járó kiadásokat is.

Az eset óta azonban már eltelt egy hónap, a pénzüket azóta sem kapták meg, e-mailben pedig azt írták nekik, nem fognak kártérítést kapni.

(via Hvg.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top