Utazás

Budapesti járatokat is érint a nagy Ryanair-sztrájk

Szerdán és csütörtökön 600 járat nem indul el a munkabeszüntetés miatt. A menetrendben már megtalálhatók a törölt járatok, utazás előtt érdemes ellenőrizni.

A ma kezdődő sztrájk miatt járatainak 12 százalékát törölte a Ryanair, ez 600 járatot jelent. A munkabeszüntetés a szerdai és csütörtöki menetrendet érinti, és mintegy 50 ezer utazónak okoz nehézséget.

A légitársaság honlapján már böngészhető az a menetrend, amely tartalmazza a sztrájk miatti járatkimaradásokat – írja a Hvg.hu.

A magyar utazók szempontjából fontos lehet, hogy törölték a kora délutáni Budapest–Nürnberg, illetve az esti Budapest–Barcelona járatot. Ezenkívül biztosan vannak még magyarokat érintő változások, ezért érdemes ellenőrizni a menetrendet, hogy ne a reptéren érjen meglepetés.

A kétnapos sztrájk során belga, portugál és spanyol légiutas-kísérők szüntetik be a munkát. A személyzet a munkakörülményekre panaszkodik, a Ryanair pedig a sztrájk miatt belengette, hogy néhányan elveszíthetik az állásukat, ha elhúzódik az akció.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top