Utazás

Vaddisznók járják Balatonlelle utcáit

Vaddisznók borzolják a lakosok és a turisták idegeit Balatonlellén, ahol a jelek szerint túlszaporodtak az állatok, amik rendszeresen bejárnak a kertekbe, feldúlják a vetést, lebontják a kerítést.

Most már szinte rendszeressé vált, hogy a hajnalban hazafelé tartó turisták vaddisznókkal kerülnek szembe Balatonlelle egyes részein, a kondák már rutinszerűen járják a déli parti nyaralóhely utcáit és kertjeit.

A Blikk szerint a település polgármestere, Kenéz István is egyre több bejelentést kap az ügyben: „Természetesen van félsz az emberekben, de ami a legnagyobb problémát jelenti, hogy a kerítéseket szétroncsolják, a veteményeseket feldúlják, kárt okozva ezzel az érintetteknek a Berek határában. A lakóknak sajnos csak annyit tudunk mondani, hogy forduljanak a helyi vadásztársasághoz.”

Udvaros Zoltán, a látrányi vadásztársaság elnöke szerint a vaddisznók túlszaporodásának több oka is van: „Egyrészt egész évben ellenek, ezért túlszaporodás van, hiába próbálják a vadászok ezt szinten tartani. A másik probléma, hogy megjelentek az aranysakálok, amelyek űzik a vaddisznókat, így azok védett helyet keresnek maguknak, amit olykor a lakóövezeteken belül találnak meg.”

Ez is érdekelhet Megnézem

Megoldás nincs a problémára, a vadásztársaság nem tervezi becsapdázni a vaddisznókat, inkább maradnak a rendszeres etetésnél, így próbálják az állatokat az erdőben tartani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top