Utazás

30 táborozó gyereket hagyott a megállóban a busz

A buszsofőr állítólag látta a csoportot, de szerinte nem úgy viselkedtek, mint akik vele akarnak utazni. Egy órát vártak a gyerekek a tűző napon, végül a szülők segítettek.

Harminc kisgyereket és három kísérőtanárt hagyott a buszmegállóban a menetrend szerinti buszjárat Tata közelében.

A gyerekek egy lovastáborból indultak volna hazafelé csütörtök délután. A busz megállt a megállóban, és a táborvezető elmondása szerint ekkor a gyerekek megfogták egymás kezét, és sorba álltak – számolt be a Tények.

Egy idős férfi fel is szállt a buszra, de a csoport orra előtt a sofőr becsukta az ajtót és elhajtott. A gyerekek ekkor már egy órája álltak a tűző napon fáradtan, némelyiküknek a vize is elfogyott. A fél órával korábbi járat műszaki okok miatt ugyanis meg sem érkezett.

A busztársaság szerint a sofőr látta a csoportot, de nem a táblánál, hanem a megálló hátsó részében vártak. Ezért nem látta rajtuk az „utazási szándékot”, és nem indultak el az első ajtó felé. Állítólag azt hitte, hogy egy különbuszra várnak, ezért nem vette fel őket.

Végül a tatai buszállomáson várakozó szülők maguk mentek el a gyerekekért a megállóba.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top