Utazás

Ebben a kávézóban oroszlánt mutogatnak üvegkalitkában

Az internet népe próbálja megállítani.

Egy isztambuli kávézó tulajdonosát állatkínzással vádolják, miután maga tette fel az internetre a videót, melyben a kávézó vendégeit egy fiatal oroszlán szórakoztatja.

A Khaleesi névre keresztelt nőstény állat a felvétel tanúsága szerint egy üvegkalitkában járkál fel-alá a kávézóban, miközben egy kislány rohangál előtte. Hamarosan kiderült, hogy a Mevzoo kávézó papagájokat, krokodilokat és lovakat is tart.

A post shared by Mevzoo (@mevzoo) on

A tulaj, Cengiz Şıklaroğlu elmondása szerint a török törvények értelmében a kávézója „B osztályú állatkertnek” minősül, és hogy csak olyan állatokat fogad be és etet a saját költségén, amelyekre bajos lenne az állatkertekben vigyázni – és egyébként jóval nagyobb életteret biztosít nekik, mint amit az Állatkertek Világszövetsége javasol.

A post shared by Mevzoo (@mevzoo) on

A videó megjelenése óta a Change.org-on petíció is készült a nagymacska kiszabadításáért. A török hatóságok vizsgálatot indítottak az ügyben, és kötelezték a Mevzoot, hogy három hónapon belül bontsák el az oroszlán üvegkalitkáját.

A post shared by Mevzoo (@mevzoo) on

A török média szerint a kávézóban további 35 nyúl, jó pár flamingó, négy kígyó, négy ló, két papagáj, két krokodil és egy iguána él.

(via Oddity Central)

Kiemelt képünk: Mevzoo/Instagram.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top