Utazás

Ez a fiatal pár ezer kiskecskét kért nászajándékba

Nemes gesztus.

Ha nászajándékra gondolunk, sokak szeme előtt megjelennek a Zsolnay-étkészletek, kenyérdagasztó gépek és persze a szép kis borítékokban elhelyezett bankjegyek. Az viszonylag ritkán fordul elő, hogy a fiatal pár ezer kiskecskét kér nászajándékba.

Katherine és Edwin Dean pontosan ezt tette, és az állatkákat afrikai falvaknak szeretnék adományozni. Mivel a pár mindkét tagja önkénteskedett az afrikai Malawiban, úgy érezték, továbbra is segíthetnének, így keresték meg a Nemzetek Gyermekei Falu Partnerség programot, akik 25 faluban dolgoznak. Egy kecske egy egész család életminőségén javíthat, hiszen táplálék- és bevételi forrás is, és a föld trágyázásában is segít.

Fotó: Ed és Kathy Dean

Volt olyan vendég, aki egy kecskét vett, mások kettőt, négyet, tízet. Egy csoportnyi vendég összeállt, és száz kiskecskét vásároltak. Összesen 670 kecskére elegendő pénz gyűlt össze, de még mindig várják a felajánlásokat.

(via Yahoo)

Kiemelt képünk illusztráció. Fotó: Pexels

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top