Szeretnél értesítést kapni?

Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.

Engedélyezem Nem kérem
Utazás

Időjárás: viharral érkezik a hidegfront, kiadták a figyelmeztetést

Hidegfront rondít bele a hétvégébe, nyugat felől viharokkal érkezik. Szombaton napsütés inkább csak az ország nyugati megyéiben lesz, másutt zivatarok várhatók. Vasárnap a gomolyfelhőké lesz a főszerep.

Viharokkal érkezik a hidegfront, az ország nyugati megyéiben és a Duna–Tisza közén elsőfokú figyelmeztetés van érvényben felhőszakadás miatt. Péntek esete nyugat felől tovább növekszik a felhőzet, éjszaka országszerte erősen felhős vagy borult időre számíthatunk, de hajnalra a Kisalföldön már kitisztulhat az idő.

Forrás: met.hu

Szombat délelőttre a Dunántúlon mindenhol kisüt a nap, keletebbre viszont csak lassan csökken a felhőzet, a keleti, délkeleti határ közelében estig felhős maradhat az ég. Nagyobb mennyiségű esőre, záporra, illetve zivatarra éjszaka főleg a Dunántúlon és a Dél-Alföldön kell számítani, máshol a döntően záporos csapadékból csak lokálisan lehet jelentősebb mennyiség.

Szombaton a Dunántúlon száraz idő várható, a csapadék fokozatosan kelet, délkelet felé szorul vissza, este már csak délkeleten fordulhat elő zápor, zivatar. A változó irányú szél éjszaka északira, északnyugatira fordul és megélénkül, holnap a Nyugat-Dunántúlon megerősödik, csak zivatarok környezetében lehetnek viharos lökések.

Aznap a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21 fok között alakul, az Észak-Alföldön lehet a legenyhébb a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 29 fok között várható, délen, délkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Vasárnap napos idő várható gomoly- és fátyolfelhővel. Helyenként zápor, néhol zivatar is előfordulhat. Az északi, északnyugati nagy területen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 13 és 19, a legmagasabb nappali hőmérséklet 25 és 29 fok között valószínű.

Címlap

top