Utazás

Ismét csődbe ment egy online repjegyes portál

A magyar oldaluk továbbra is elérhető, de foglalni már nem lehet rajta.

Június 29-én, pénteken csődöt jelentett a Tripsta/airticket, az egyik legnagyobb görög online repülőjegy-foglaló portál, amelynek magyar nyelvű oldala is volt – írja a Turizmus.com.

A társaság közleményében azt írta, GDS-partnerük a felelős az ügyben. Állításuk szerint a szolgáltató „nem honorálta megfelelően együttműködésüket”, ezért komoly likviditási probléma alakult ki, és ez vezetett a csődhöz. A cég azt is közölte, hogy jogi úton fogják felelősségre vonni a GDS-t.

Bár a cég magyar nyelvű oldala továbbra is elérhető, foglalni már nem lehet rajta, a cég teljesen leállította a repülőjegyek kiállítását, ugyanakkor ígéretet tettek arra, hogy a kiadott jegyek gond nélkül felhasználhatók lesznek. A cégnél jelenleg  azon dolgoznak, hogy rendezzék tartozásaikat a légitársaságok felé.

A Turizmus.com szerint nem ez az első eset, hogy egy nagy európai online repülőjegy-foglaló portál csődbe megy: tavaly nyáron hasonló sorsra jutott a Romániában és Törökországban is működő Paravion/Bavul. 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top