Utazás

A luxushotelek agyára mennek az ingyenszobáért kuncsorgó influencerek

Egy maldív-szigeteki hotel nyilvánosan akadt ki az ingyenszobát követelő közösségimédia-„sztárokon” és bloggereken.

A közösségi médiában és a bloguniverzumban bárkiből lehet szakértő vagy úgynevezett „influencer” – vagy bárki annak hívhatja magát. A kánonban ugyanakkor még nem eldöntött kérdés, hogy hány követő után válik az ember befolyásos véleményvezérré.

Így sokan elenyésző követőtáborral is olyan kiváltságokat követelnek maguknak, amik azelőtt csak a sztároknak jártak. Ezen fakadt ki Kate Jones, aki a Dusit Thani, maldív-szigeteki luxushotel marketingmenedzsereként rengeteg megkeresést kap önjelölt influencerektől, akik ingyenszobáért kuncsorognak nála.

A menedzser elmondta, az emberek elképesztően pofátlanok tudnak lenni: sokan 600 vagy maximum 2000  követővel is 7 vagy 10 napos ingyennyaralásra pályáznak, aztán meglepődnek a visszautasításon.

De nem a maldív hotel az egyetlen, amelynek elege lett a bloggerekből: a dublini White Moose Café nemrég a 87 ezres követőtáborral rendelkező Elle Darby kérését utasította vissza, a lány pedig könnyek között közölte követőivel, hogy nem kapta meg az ingyenszobát. 

independent

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top