Utazás

Júliusban jönnek az R-betűs rendszámok, már nem csak rendőrök kapják

Már elkezdték gyártani az R betűvel kezdődő rendszámokat, amelyek első példányai várhatóan július elején kerülnek majd forgalomba.

Másfél év alatt kipörgött a P-kezdőbetűs rendszámkészlet, így a Belügyminisztérium már elkezdte gyártatni a soron következő, R-betűs rendszámokat. Ennek tényét a Vezess.hu-nak meg is erősítették, és még azt is elmondták, hogy várhatóan júliusban kapják meg az autósok az első R-betűs rendszámokat.

A Vezess szerint az R-betűs rendszámok azért különlegesek, mert évekig csak a rendőrség (és a pénzügyőrség) autói kaptak ilyen kezdőbetűs rendszámot, sokan pedig több százezer forintot is képesek voltak kifizetni azért, hogy mondjuk RRR-rel kezdődő plakettjük lehessen.

MTI Fotó: Balázs Attila

A minisztérium szerint ha a használtautó-értékesítés tartja a jelenlegi ütemét, akkor 2025 körül fogyhatnak el a betűk. Korábban felmerült a területalapú rendszám ötlete, de hamar el is halt, így kérdés, hogy mi lesz majd azután, ha kiadták a ZZZ 999-es rendszámot.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top