Utazás

Az egekbe szöktek az ingatlanárak a Balatonon

Már-már megfizethetetlenek a nyaralók a népszerűbb településeken.

Az elmúlt években az egekbe szöktek az ingatlanárak a Balatonon. A leginkább frekventált helyeken már irreálisan, megfizethetetlenül magas árakkal találkozhatnak azok, akik a „magyar tengernél” vennének nyaralót – közölte az Infostart.hu hírportállal Gadanecz Zoltán, a GDN Ingatlanhálózat alapító-tulajdonosa.

Budapestet megszégyenítő árakat láthatunk a Balatonnál, elég csak Balatonalmádiban vagy egyéb közkedvelt helyen körülnézni, ahol sokan nyaralnak. Nem túlzás kijelenteni, hogy luxuscikké vált a balatoni nyaraló

– mondta a szakértő.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a magas árak miatt tudatosabbá váltak a vásárlók: megfontoltabbak, jobban átgondolják a nyaralóvásárlást, és jobban figyelembe veszik, milyen is az eladásra kínált ingatlan. Jelenleg leginkább a partközeli vagy szép panorámával rendelkező ingatlanokba fektetnek a vevők. Sokan a tótól nagyobb távolságra, külterületen, de panorámás helyeken kezdenek saját építkezésbe.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top