Utazás

Hollandiában megbírságolták gyorshajtásért, pedig el sem hagyta az országot

Közel kétszáz eurós gyorshajtási bírságot kapott egy magyar nyugdíjas, amiért állítólag Hollandiában túllépte a megengedett sebességet. Csakhogy az autó sosem hagytam még el Magyarország területét.

Már 500 eurót követel a holland rendőrség attól a magyar nyugdíjas asszonytól, akit gyorshajtáson kaptak Hollandiában tavaly augusztusban. A bírsághoz mellékelt fényképen egy kombi Volvo látható, míg az asszonynak egy Renault Kangooja van. Egyetlen hasonlóság a két jármű között a rendszám, amely karakterre megegyezik.

A meglepett házaspár nem akarta befizetni az először 161 euróról szóló büntetést, mert először csalásnak gondolták az esetet, amit a magyar rendőrség is megerősített. Mára már kiderült, hogy nem csalás, a bírság összege közben 500 euróra nőtt, sőt az ORFK fogja behajtani a nőn a 46 ezer forintos büntetést.

A félreértés abból adódhat, hogy a holland jog a rendszámot névhez közti, és nem autóhoz – véli egy jogász, akit az RTL Klub megkérdezett az ügyben.

A szerencsétlenül járt nő két hónapig fellebbezhetett volna az ítélet ellen, de ezt nem tette meg.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top