Utazás

Kuriózum 1946-ból – ha kitalálod, mi van a képen, zseni vagy!

Annyit elárulunk, hogy ugyanaz a gyár gyártotta, amelyik az első walkmant is piacra dobta. 72 éve jó ötletnek és forradalmi innovációnak tűnt ez a szerkezet.

A szocializmus sok fura, az ízlésesség határát erősen súroló, adott esetben pökhendin átlépő díszt és használati tárgyat hagyományozott az utókorra, aminek ma már végtelenül örülünk. De nemcsak határon innen, hanem jóval azon túl is léteztek kreatív elmék, a funkcionalitásra hanyagul legyintve alkottak meg érdekesebbnél érdekesebb, teljesen haszontalan szerkezeteket – mondhatni: akkor jó ötletnek tűnt.

Remek példa erre ez a dézsaszerű masina is, aminek alján fűtőszálak tekeregnek – ennek alapján a hozzáértők akár merülőforralóra is tippelhetnének, ezzel messzire tolva magukat a megfejtéstől. Ezt a retró szerkezetet egy ma is népszerű gyár készítette, mégpedig ugyanaz, amelyik a walkmant is – igaz, akkoriban még nem az audiovizuális iparban tevékenykedtek. Ha még ebből sem jöttél rá, nem csodáljuk, de nem csigázunk tovább, eláruljuk:

a képen egy konyhai eszközt, mégpedig egy rizsfőző edényt csodálhatsz meg, amit nem más, mint a Sony gyártott! Tegye fel a kezét, aki kitalálta! 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top