Utazás

Gurulós ló – ezen száguldottunk a bölcsiben

Ha a pedálos Moszkvicshoz még nem nőttünk fel, a 4 kerékről akkor sem kellett lemondanunk. Ilyen gurulós lovakon száguldottunk a bölcsőde udvarán.

Ha már egészen kicsi korunkban is imádtuk a száguldást, a dömper és a gurulós ló remek alternatívát kínált vágyaink beteljesítéséhez. Ez a retró játék 4 stabil keréken repített minket az előszobától a konyháig, a hátsó udvarból a bejáratig – pont addig, ameddig a kerítésről vagy az ajtóról vissza nem pattantunk. Ezzel a kedves fizimiskájú lóval sokszor játszottunk faltörő kost, de strapabíró jószág lévén meg sem kottyant neki egy-két ütközés.

A legjobban azt szerettük, ha egy kis lejtőn lefelé robogva megtapasztalhattuk a féktelen száguldás élményét. Élveztük, ahogy a menetszél babahajunkba kap, miközben éktelen zajt csaptunk, ahogy a műanyag retró kerekek végiggördültek a betonon. Még akkor is hajtottuk magunkat, és erőlködtünk, ha már elfáradt a lábunk, mert semmi sem volt jobb, mint 4 keréken száguldani.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top