Utazás

A víz felett biciklizhetsz az olaszországi Garda-tónál

Európa leglátványosabb bicikliútja épül a Garda-tónál. Ha kész lesz, tobzódni fognak ott a kerékpárosok.

A Garda-tó Olaszország legnagyobb tava, vízfelszíne 370 négyzetkilométer, azaz kicsit több, mint a 600 négyzetkilométeres Balaton fele. A Pó-síkság és az Alpok közt fekszik, hossza 50, legnagyobb szélessége 17 kilométer. Itt van: 

A szörfösök imádják, sőt a biciklisek is, mivel nem túl erőltetett menetben akár egy nap alatt körbetekerhető, már ha nem veszel el a panorámában, és nem állsz meg 124-szer fényképeket készíteni. De hát a panoráma már csak olyan, hogy kénytelen vagy megállni.

Garda-tó. Fotó: Wikipedia

Az olaszok súlyos összegeket ölnek a környék turisztikai fejlesztésébe, most éppen a bicikliutat építik folytonossá, hogy a tó az autóforgalom teljes elkerülésével körbetekerhető legyen, sőt beépítenek egy szakaszt, ahol a víz felett lehet tekerni. „Ez lesz a leglátványosabb kerékpárút Európában” – idézte az Index az egyik tóparti település, Limone sul Garda polgármesterét. Chicco Risatti erről beszélt, amikor ezt nyilatkozta: 

Az Index megjegyzi, hogy a teljes tavat megkerülő 140 kilométeres kerékpárút és a csatlakozó elemei a tervek szerint 2021-re készülnek el, és 102 millió eurót fordítanak az építésre.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top