Utazás

Titokzatos dolog történik évente ezzel a faluval

Az angliai falu évente 2 centit emelkedik, de senki sem tudja, miért.

A devoni Willandról elmondható, hogy kiemelkedik a többi falu közül. Szó szerint. A tudósok ugyanis felfedezték, hogy évente 2 centiméterrel emelkedik folyamatosan, de fogalmuk sincs, miért. A titokzatos növekedést a Nottingham-i Egyetem kutatói vették észre pár évvel ezelőtt, Nagy-Britannia első országos földrajzi térképe kidolgozása közben.

Ahogy a műholdas képeket elemezték, arra lettek figyelmesek, hogy Willand területe folyamatosan emelkedik. Ez a fajta jelenség általában az elhagyott bányákban fordul elő.

„Általában ott látni ezt a fajta talajszint-emelkedést, ahol bányászati ​​munkákat végeztek, és a szivattyúkat kikapcsolták, így a víz fokozatosan visszahúzódott a talajba. Willand a semmi közepén helyezkedik el, semmilyen bányászati tevékenység nem jellemezte, nincsenek aknák, így fogalmunk sincs, mi folyik itt” – mondta Andy Sowter, a kutatás egyik résztvevője.

A falubeliek valószínűleg nem fogják észlelni a változásokat, és mivel az egész terület ugyanolyan ütemben emelkedik, feltételezhetően szerkezeti károsodás sem fog előfordulni.

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top