Utazás

Egy férfi 34 éven keresztül abból élt, hogy összeszedte az aprót a Trevi kútból

Becslések szerint naponta 3000 eurót is bedobálhatnak a turisták a római Trevi-kútba. De hova tűnik ez a rengeteg pénz? A városi legenda úgy szól, hogy egy igen élelmes római szedi össze.

A Római Vakáció és Az édes élet című filmeknek köszönhetően a 17. században épült barokk szökőkút lett Róma egyik legkedveltebb látványossága. Úgy tartják, ha aprót hajítunk bele a bal vállunk felett, egyszer még visszatérünk az olasz fővárosba. Ez a szokás mára annyira elterjedt, hogy rendőrök figyelnek a tömegre, nehogy fejbe dobják egymást a turisták.

Van, aki szerencsét remél a pénzdobálásból, van aki a könnyű pénzszerzési lehetőséget látja benne. A feljegyzések szerint Roberto Cercelletta 1968 és 2002 között mindennap ellátogatott a Trevi-kúthoz. A hajnal leple alatt, mágneses szuronnyal felfegyverkezve akár 1000 eurót is összeszedett a bedobált apróból. Persze a rendőrség szemet húnyt felette, egészen addig, míg Cercelletta híres nem lett mutatványával, így természetesen nem nézhették tovább tétlenül. 

Bár az olasz törvények megvédik a város emlékműveit a rablástól, Cercellettán nem talált fogást a bíróság. A kútba szórt pénz ugyanis technikailag senkihez nem tartozik. A D’Artagnan névre keresztelt olasz férfi 2013-ban örökre elment, de 2011-ben még utoljára elsétált a forráshoz, hogy apróhalászattal tüntessen a munkanélküliség ellen.

Forrás: Techly

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top