nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
25 busszal még lógnak a BKV-nak

25 busszal még lógnak a BKV-nak

A hazai buszgyártó csak a járművek töredékét szállította le határidőre a közlekedési társaságnak, és azt sem tudni, mikor készülnek el a hiányzó buszok.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Április 11-ig kellett volna megkapnia a BKV-nak 30 Modulo 168 d típusú csuklóst buszt, de a határidőre csak 5 járművet szállított le az Ikarus Egyedi Autóbusz Gyártó Kft. – írja a Népszava.

A késedelmes teljesítés miatt a BKV napi 150 ezer forintos kötbérre jogosult buszonként, ám az egyelőre nem derült ki, hogy a közlekedési társaság érvényesíti-e a jogosultságát.

A csúszás azért is gondot jelent, mert a gyártó nem adott új ütemezést a hiányzó buszokra. Így nem lehet tudni, a BKV mikor kapja meg a megrendelt járműveket.

Ilyen Modulo 168 d típusú Ikarus buszt kellett volna 30-at kapnia a BKV-nak (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

A buszok értéke egyenként 86 millió forint, a 30 darabra összesen 2,6 milliárd fordított volna a BKV. Az elmaradás miatt eddig csak az elkészült 5 buszt fizették ki.

A leszállított járművek még nem közlekednek a forgalomban, a beüzemelés fázisában vannak.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon