Utazás

Ennyibe kerül majd egy éjszaka a világ első űrhotelében

A tervek szerint 2022-ben már vendégeket fogadhat a Föld felszíne fölött 320 kilométerrel keringő űrhotel.

A houstoni székhelyű Orion Span Inc. úgy tervezi hogy 2021-ben fellövik az első űrhotelt, és a következő évben már vendégeket is fogadnak. A luxuskörülményeket ígérő Aurora Station nevű űrszálloda 320 kilométerrel lesz a Föld fölött, egyszerre négy vendéget és kéttagú személyzetet tud majd fogadni.

A 12 napos élményért fejenként 9,5 millió dollárt, azaz nagyjából 2,4 milliárd forintot kérnek. Vagyis egy éjszaka 200 millió forintba kerül.

Az ott töltött idő alatt azonban a vendégek megtapasztalhatják, milyen asztronautának lenni, és a föld körüli nagy sebesség miatt 384 napfelkeltét és naplementét is láthatnak.

Frank Bunger, a cég alapító-vezérigazgatója azonban nem ajánlja mindenkinek az utazást, hiszen nem egy „leugrunk a strandra” típusú nyaralásról van szó. A fizikai és anyagi feltételek ellenére úgy gondolja, lesznek olyan emberek, akik hajlandóak lesznek fizetni ezért az élményért.

(Bloomberg)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top