Utazás

Kint ragadt egy magyar pár a karibi szigeten egy törölt járat miatt

Állításuk szerint az Air France nem is értesítette őket a változásról.

Kint ragadt egy magyar pár a karibi Guadeloupe szigetén, miután az Air France dolgozói 48 órán át sztrájkoltak, és a francia légitársaság járatai 70 százalékát törölte – írja a Bors.

A lap szerint a békési pár két hetet tartózkodott a Karib-térségben, és egy nappal a hazaindulás előtt, az online becsekkoláskor vették észre, hogy az ő járatukat is törölték. Állításuk szerint semmilyen módon nem értesítették őket a dologról.

Gyanús lett a dolog, bár a társaság nem értesített minket. Pedig a honlapon azt írták, küldtek sms-t vagy e-mailt a törlésről. Mi ilyet nem kaptunk, úgyhogy telefonálgatni kezdtünk, de nem tudtak mit tenni, csak közölték: hat nap múlva van legközelebb gép, és kérjünk majd kártérítést

– nyilatkozta a lapnak Tímea.

A páros az Air France irodájában és a reptéren is megpróbált jegyet szerezni egy másik járatra, de nem jártak sikerrel. Három Párizsba tartó gép is megtelt, pedig a francia fővárosban már könnyen átszállhattak volna egy Budapestre tartó járatra.

Végül nem maradt más hátra, szállást kellett keresniük a következő hat napra, ez viszont nagyjából annyiba került, mint az előző kétheti szállásuk, ezért otthonról kellett pénzt kérniük. A páros az utazás előtt kötött ugyan biztosítást, ez azonban nem vonatkozott a járattörlésre.

Tímea azt is elárulta a Borsnak, hogy nem ez az első eset, hogy külföldön ragadnak egy légitársaság hibájából: korábban Dániában kellett tovább maradniuk, igaz, akkor 8 órán belül küldtek egy gépet az ott rekedt utasokért. A fiatal lány ráadásul kozmetikusként dolgozik, így az egész hétre le kellett mondania a vendégeit. Ezt a bevételkiesést pedig értelemszerűen senki nem fogja neki pótolni.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top