Utazás

Még valami, amiben Dubaj a leglegleg

Az Xline Dubai Marina nemcsak a világ leghosszabb városi kötélpályája, hanem az egyik legmeredekebb és leggyorsabb kialakítású is. A pálya 16 fokban döntött, átlagosan 80 km/órás sebességgel lehet átsiklani a város felett.

Mivel Dubaj a turizmusból él, nem meglepő, hogy az turistaattrakciókat tekintve próbálnak mindenben az elsők lenni. Az XLine első példánya még 2015 végén a Dubai Malltól indult, az ikonikus Dubaj-szökőkút felett épült, e mellé társult a vadonatúj, az eredeti távolságot bőven megduplázó pálya. A két, egymás mellett futó kötélen egy időben is le lehet siklani, de ami talán fontosabb, mindezt gyorsan és biztonságosan.

A sisakba kamerát építettek, a kamera felvétele lekérhető. „Nem is mi lennénk az XDubai, ha nem feszegetnénk a lehetőségek határait – közölte  egy reklámos svunggal Mohammed Javad, az XDubai ügyvezető igazgatója. – Az eredmény magáért beszél, jelenleg két, a világ leghosszabb kötélpályáját üzemeltetjük.”

 
A csúszás persze nem olcsó, egy ember 650 dirhamért vághat bele, ami kicsit több, mint 40 ezer forint. Némi viszonyítási alap Dubajból: ennek a felébe kerül felmenni a világ legmagasabb felhőkarcolójába, a Burdzs Kalifába

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top