Utazás

Cidrizni fogunk a hosszú hétvégén, akár hózápor is lehet

Borúsabb, szelesebb, hűvösebb idő várható a következő napokban. Többször lesz eső, az ünnepi hosszú hétvégén pedig visszatérnek a mínuszok is, sőt a hegyekben akár hózápor is lehet.

A jövő héten mérséklődik a tavaszias meleg, a Kiderül előrejelzése szerint a hosszú hétvégén pedig esős időre számíthatunk.

Hétfőn keleten is felszakadozik a felhőzet, gomolyfelhő-képződésre számíthatunk, de emellett mindenütt több órára kisüt a nap. Kezdetben keleten eső előfordulhat, majd délután elszórtan valószínű zápor, főként délkeleten, keleten zivatar is kialakulhat. A déli, délnyugati szél többfelé erős, elsősorban a Dunántúlon viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5 és 10 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Kedden erősebben és gyengébben felhős időszakok egyaránt lesznek több-kevesebb napsütéssel, elszórtan alakulhat ki eső, zápor. Este a Dunántúlon lesz már tartósan több a felhő, és ott többfelé valószínű eső. Az északnyugati, nyugati szelet többfelé erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 17 fok között valószínű.

Szerdán eleinte erősen felhős lesz az ég, majd napközben szakadozik a felhőzet. Elsősorban az ország déli felén valószínű eső, zápor. Az északnyugati, északi szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 14 fok között valószínű.

Csütörtökön, március 15.-én, a hosszú hétvége első napján változóan felhős lesz az ég, több helyen hosszabb időre is kisüt a nap. Napközben számottevő csapadék nem várható. Estétől növekszik, vastagszik a felhőzet. A déli, délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -2 és +4, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között valószínű.

Pénteken erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső, zápor. A délkeleti szél megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Szombaton erősen felhős vagy borult lesz az ég, kezdetben több, majd kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Az északkeleti szél nagy területen megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 14 fok között valószínű.

Vasárnap a felhőátvonulásokból zápor, a hegyekben hózápor lehet. A szél akár viharossá is fokozódhat. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 3 és plusz 3, a legmagasabb hőmérséklet plusz 2-7 fok között valószínű.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top