Utazás

Minden lakóját ivartalanítaná Japán leghíresebb macskaszigete

Félnek, hogy nem tudnak gondoskodni az összes macskáról, ezért ivartalanítanák őket.

Az Aoshimában lévő szigetet általában macskaparadicsomnak tekintik, mely a leghíresebb az összes közül Japánban. A hely egyaránt vonzza a helyi lakosokat és a turistákat is, akik mind azért jönnek ide, hogy megnézhessék a közöttük szabadon bolyongó 130 macskát.

Ám Aoshima lakói valójában úgy érzik, hogy végérvényesen is elérték azt a pontot, amikor már túl sok macskájuk van. Az állatokról nagyrészt az Aoshima Cat Protection Society gondoskodik, ők ajánlották azt a megoldást, hogy a szigeten lévő összes macskát ivartalanítsák a népességük fokozatos csökkentése érdekében.

knivlivet (@knivlivet) által megosztott bejegyzés,

A sziget lakóinak száma ugyanis elenyésző a 130 macskához képest, mindössze 13 ember él ott, akinek az átlagéletkora több mint 75 év. Emellett egyre nehezebb és költségesebb is ellátni az összes jószágot, így az állatvédő szervezet kénytelen volt macskaeledel-adományt kérni.

Az Aoshima Cat Protection Society tavaly júliusban javasolta az ivartalanító kezdeményezést, amire a város az elkövetkező pénzügyi évre vonatkozó előzetes költségvetési javaslatában a pénzeszközöket külön előirányozta. 

A javasolt program ütemterve még nem készül, de a japán üzleti év tavasszal kezdődik, így ha a kezdeményezést végül jóváhagyják, a beavatkozások valószínűleg hamarosan megkezdődnek.

Sora News24

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top