nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Megbénította a havazás Nápolyt – fotók

Megbénította a havazás Nápolyt – fotók

Róma után Nápolyt is hótakaró fedte be kedden, amely megbénította a légi forgalmat és a vasúti közlekedést is. A rendkívüli hidegben egy hajléktalan megfagyott a milánói vasútállomáson.
MTI
f Ajánlom

Havazásra ébredt Nápoly és térsége. A ritkán eső hó megbénította a tömegközlekedést, a vasúti forgalmat, és néhány órára lezárták a Capodichino nápolyi repülőteret.

A dél-olaszországi városban zárva tartanak az iskolák és a hivatalok is. Hó fedi a Vezúv vulkánját is. A nápolyi piacon tréfából egy euróért árulják az előre megformázott hógolyókat.

Második napja szünetel a tanítás Rómában is, ahol a hétfői sűrű havazás után megérkezett a fagy. Zárva tartanak a közhivatalok, és akadozik a forgalom a jeges utak miatt. Hó alatt van Közép- és Dél-Olaszország nagy része is.

A leghidegebbet, mínusz 36 Celsius-fokot a Mont Blanc olasz részén mérték. A milánói központi pályaudvaron a keddre virradó éjszaka egy negyvenéves hajléktalan férfi megfagyott.

Csütörtöktől Itália északi részén újabb hidegfrontot várnak, miközben Rómába és délebbre az előrejelzések szerint afrikai meleg levegő érkezik sok esővel.

Megosztás Facebookon