Utazás

Eladták az összes holmijukat, hogy körbeutazhassák a világot

Imádja új életformáját a két éve úton levő pár.

Noami és Dusting Grevemberg belefáradtak a hagyományos értelemben vett életbe, mindketten többre vágytak. Két évvel ezelőtt a pár eladta minden holmiját, kilépett a munkájából, vettek egy furgont és útra keltek. Azóta vissza sem néznek, csak utaznak keresztül-kasul a világban.

„Szükségünk volt arra, hogy egy kicsit felrázzuk magunkat, és egy utazás pont alkalmas erre. Nagy kihívást jelentett számunkra, kikényszerített minket a komfortzónánkból. Olyan perspektívát adott számunkra, amilyet korábban nem találtunk az életünkben.”

Persze sok lemondással is jár ez az életforma. Noamiék maguk mögött hagyták a szeretteiket, a megszokott életüket, a tárgyaikat, ami viszont nagyobb céltudatosságot eredményezett.

„Amikor ezt az életstílust választottuk, azt éreztük, többre vágyunk. Azt akartuk megtudni, hogy mi  a legmegfelelőbb, legideálisabb számunkra, amitől életre kelünk. Úgy találtuk, hogy a kevesebb néha tényleg több, és ez nem csak egy klisé.”

A pár útja során kapcsolatot teremtett más fiatalokkal is, akik szintén „digitális nomádok”, azaz online munkát végeznek, és képesek bárhová eljutni a világban, amennyiben ott is van internet.

„Az utazás egyik legnagyobb előnye az, hogy szereztünk néhány nagyon fontos kapcsolatot olyan emberekkel, akik segítettek abban, hogy megtudjuk, ki is vagyunk, és ösztönöztek a változásra, megújulásra.”

 

Yahoo Lifestyle

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top