nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Életveszélyes lyukkal az alján közlekedett a 45-ös busz – videó

Életveszélyes lyukkal az alján közlekedett a 45-ös busz – videó

Egy jókora lyukkal az alján állt ma forgalomba Budapesten az egyik 45-ös busz. A padlón tátongó nyíláson egy kisgyerek vagy egy kutya bármikor kieshet az útra.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Egy életveszélyesnek látszó nyílással az alján szállította az utasokat az egyik 45-ös busz ma reggel Budapesten. Az Index által közzétett ijesztő videón látszik a nyílás, látszanak a busz alkatrészei és látszik a busz alatt elsuhanó aszfalt is.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a videón egy olyan busz látható, aminek a padlójára javítás után nem szerelték vissza a szerelőpanel borítóját, vagy ha visszaszerelték, akkor valaki egy speciális kulccsal leszerelte onnan.

Az utasok szempontjából lényegtelen, hogy ki nem rakta vissza, vagy szerelte le akarattal a fedelet, hiszen ezen a termetes nyíláson egy kutya ugyanúgy kieshet a buszból, mint egy kisgyermek.

Az Index kereste a BKV-t a busszal kapcsolatban, de nem kapott választ.

A BKV Zrt. sajtóreferense az alábbi közleményt juttatta el az NLC-hez:

A 45-ös jelzésű autóbuszon a reggeli órákban egy utasunk jelezte járművezetőnknek, hogy nincs a helyén az utastér padlózatát az alváztól elválasztó szerelőfedél. Ezután a járművezető visszahelyezte azt a helyére. Utastársaink biztonsága érdekében hasonló helyzetben mi is ezt javasoljuk a közösségi megosztás helyett. Mivel a reggeli kiállásnál az autóbuszon minden rendben volt, feltételezhetően valaki szándékosan távolította el a helyéről a deklit.  

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon