Utazás

Életveszélyes lyukkal az alján közlekedett a 45-ös busz – videó

Egy jókora lyukkal az alján állt ma forgalomba Budapesten az egyik 45-ös busz. A padlón tátongó nyíláson egy kisgyerek vagy egy kutya bármikor kieshet az útra.

Egy életveszélyesnek látszó nyílással az alján szállította az utasokat az egyik 45-ös busz ma reggel Budapesten. Az Index által közzétett ijesztő videón látszik a nyílás, látszanak a busz alkatrészei és látszik a busz alatt elsuhanó aszfalt is.

A Közlekedő Tömeg Egyesület szerint a videón egy olyan busz látható, aminek a padlójára javítás után nem szerelték vissza a szerelőpanel borítóját, vagy ha visszaszerelték, akkor valaki egy speciális kulccsal leszerelte onnan.

Az utasok szempontjából lényegtelen, hogy ki nem rakta vissza, vagy szerelte le akarattal a fedelet, hiszen ezen a termetes nyíláson egy kutya ugyanúgy kieshet a buszból, mint egy kisgyermek.

Az Index kereste a BKV-t a busszal kapcsolatban, de nem kapott választ.

A BKV Zrt. sajtóreferense az alábbi közleményt juttatta el az NLC-hez:

A 45-ös jelzésű autóbuszon a reggeli órákban egy utasunk jelezte járművezetőnknek, hogy nincs a helyén az utastér padlózatát az alváztól elválasztó szerelőfedél. Ezután a járművezető visszahelyezte azt a helyére. Utastársaink biztonsága érdekében hasonló helyzetben mi is ezt javasoljuk a közösségi megosztás helyett. Mivel a reggeli kiállásnál az autóbuszon minden rendben volt, feltételezhetően valaki szándékosan távolította el a helyéről a deklit.  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top