nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Szép lassan a Balaton is befagy – videók

Szép lassan a Balaton is befagy – videók

Látványos videókat tudunk mutatni arról, hogyan fagy be éppen a Balaton, ám kevés az esély arra, hogy a tavalyihoz hasonló, összefüggő jégtakaró alakuljon ki a magyar tengeren.
Avatar
MTI/NLCafé
f Ajánlom

A hétvégi extrém hidegben elkezdett befagyni a Balaton, erről több mozgóképes bizonyítékkal szolgál az Időkép több kamerájának felvétele is.

Legelőször a part mentén, illetve a védett öblökben kezdődött meg a Balaton befagyása, ám arra kevés esély van, hogy a hét végéig tartó rendkívüli hidegben sportolásra alkalmas jég alakuljon ki.

Horváth Ákos, a siófoki obszervatórium vezetője elárulta, hogy a tó vize jelenleg 0 foknál valamivel még melegebb, és a szél folyamatosan felkavarja. Ahhoz biztosan nem lesz elég hosszan tartó hideg, hogy a múlt évihez hasonló, biztonságos, összefüggő jégtakaró alakuljon ki a Balatonon, de a part menti részeken, öblökben hízni fog a jég, és a nyílt vízen is megjelenhet a következő napokban. 

Ha a táblák összeállnak, a jég felszíne akkor is várhatóan rücskös, töredezett lesz – tette hozzá.

A szélvédett öblökben, sekély vizű partok közelében is csak kevés esély van arra, hogy a hét második felére embert is elbíró, kellő vastagságú jég alakuljon ki – mondta Horváth Ákos.

A Balaton magas vízszintje miatt főként a déli parton kicsapódó víz a fákra, bokrokra, padokra, kövekre fagyva látványos jégszobrokat alkotott.

Civil Díj 2019 Érezted már úgy, hogy tennél – másokért, magadért, egy élhetőbb közegért –, de nincs időd, erőd, energiád, pénzed, lehetőséged? A civil szervezetek bebizonyítják, hogy van. Mindig van még egy kis hely bennünk, az időnkben arra, hogy holnap eggyel tovább lépjünk, mint ahol ma tartottunk. És hogy a mi valóban MI legyen. Hogy egymásban, közösségben is gondolkodjunk. Ha már késznek érzed magad erre, csatlakozz! Ha még nem, akkor csak higgy bennük – és szavazz rájuk! Ki legyen a Civil Díj 2019 közönségdíjasa?


Szavazok!

Megosztás Facebookon