Utazás

Elmeorvoshoz küldte a biztosító a veronai áldozatok hozzátartozóit

Elmeorvosi vizsgálatnak vetették alá a veronai busztragédia gyászoló családtagjait. A hozzátartozók felháborodtak az eljáráson, a jogász szerint a biztosítónak lehetősége van erre a sérelemdíj megállapítása során.

„Mire költené, ha egy nagyobb összegű kártérítést ítélnének meg önnek?” – a többi között ez a kérdés is szerepel abban a tesztben, amelyet a veronai busztragédiában az egyik, testvérét elvesztő tinédzsernek kellett kitöltenie, írja a Blikk.

A felháborodott szülő elmondása szerint a kérdéseket a biztosítótársaság szakértője tette fel, és elfogadhatatlannak tartja, hogy ilyen tesztre egyáltalán sor kerülhet.

A tragédiában érintettektől a biztosító korábban pszichológiai szakvéleményt kért, amelyet a gyászolók általuk kiválasztott szakértővel csináltattak meg, majd csatolták a kártérítési igényükhöz.

A biztosítónak ez viszont nem felelt meg, emiatt elmeorvosi szakértőt rendelt ki. A szülők felháborodtak a történteken, azt mondják, sem a gyászukra, sem a gyerekekre nincsenek tekintettel.

Azt sem világos, mi a célja a biztosítónak az eljárással, bár egy ügyvéd szerint ehhez joga van a sérelemdíj megállapítása során.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top