Utazás

Kitiltanák a törölközőket a strandról, hogy megakadályozzák a homoklopást

Így védenék meg a szardíniai partszakaszt attól, hogy a turisták véletlenül vagy szándékosan hazavigyék a gyönyörű fehér homokot.

Kitiltanák a törölközőket Szardínia egyik népszerű strandjáról, hogy így védjék meg a partszakaszt – közölte az olasz Local. A tervezett korlátozás a Stintinóban található La Pelosa strandot érintené, ahol több ezer turista pihen a szezonban.

A törölközők mellett tilos lenne szatyrokat és táskákat levinni a partra. Ezek helyett nyugágyakat, matracokat és újra felhasználható szatryokat kölcsönözhetnének a látogatók.

Állítólag kutatások bizonyítják, hogy a turisták véletlenül vagy szándékosan viszik el a strandról a gyönyörű fehér homokot, és hosszú távon ezzel tönkreteszik a partszakaszt. Nem feltétlenül lopja mindenki kilószámra a homokot, a holmikba beleragadó mennyiség is komoly.

A helyiek felháborodtak az ötleten, szerintük a tiltás tönkretenné a turizmust, és legfeljebb azok a gazdag látogatók érkeznének a régióba, akik meg tudják fizetni a kölcsönzéssel járó pluszköltséget.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top