Utazás

Gyerekmentes járatokért könyörögnek az emberek, miután megnézték ezt a videót

Néhányan hajlandóak lennének többet is fizetni a repülőjegyért, hogy garantáltan ne kelljen gyerekekkel együtt utazniuk.

A Twitteren hatalmas vita lángolt fel, hogy a légitársaságok indítsanak-e gyerekmentes járatokat. A kiváltó ok egy videó volt, melyen egy magából kikelve üvöltő kisgyereket filmezett le a Lufthansa egyik utasa, a Németországból New Yorkba tartó járaton.

A 8 órás repülőutat a gyerek kisebb-nagyobb megszakításokkal végigüvöltötte – így ragadt rá a démoni jelző. Az anyukája nem igazán tudott mit kezdeni vele, azon kívül, hogy könyörgött a stewardesseknek, kapcsolják be a wifit, hogy a gyerek tudja használni az iPad-jét.

A videó kiélezte az ellentéteket, sokan azonnal elkezdtek a gyerekmentes járatokért kampányolni. „Inkább fizetnék azért 50 dollár pluszt, hogy ne legyen gyerek a fedélzeten, mint hogy extra lábteret kapjak” – írja egy twitterező. Egy másik csatlakozik: „Hajlandó lennék plusz pénzt fizetni, hogy egy gyerekek nélküli járaton utazhassak, vagy egy, a szülőktől és a gyerekektől elkülönített, hangszigetelt térben.”

Természetesen az ellentábor sem maradt szótlanul: „Az élet ilyen, a gyerekek kiszámíthatatlanok. Nem feltétlenül azért rosszak, mert rosszul nevelik őket.” Más pedig hozzátette: „A szülők sem kifejezetten élvezik, mikor a gyerekük randalírozik a gépen, de ez van.”

A Lufthansa egyelőre nem reagált a konfliktusra, de más légitársaságnál létezik már olyan járat, ahol gyerekmentes övezetben utazhatnak az ezt igénylők.

TheSun

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top