nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Kitiltják a turistákat Thaiföld legszebb strandjáról

Kitiltják a turistákat Thaiföld legszebb strandjáról

Elzárják a turisták elől Thaiföld talán legszebb strandját, mert a korallzátonyok már nem bírják azt a mértéktelen emberáradatot, ami az utóbbi években elárasztotta Ko Phi Phi Lee sziget idilli partszakaszát.
NLCafé
f Ajánlom

Részben Leonardo DiCapriónak köszönhető, hogy egész nyárra lezárják Thaiföld leghíresebb strandját Ko Phi Phi Lee szigetén. Ez az a partszakasz, ahol a kétezres évek egyik legmeghatározóbb filmje, a Part játszódott. A Maya-öbölben fekvő, lélegzetelállítóan szép strandjára pedig tömegek érkeztek, és érkeznek a mai napig a film hatására.

Viszont a koralltelepek nem bírják a napi ötezer látogatót, mára már több mint 70 százalékuk elpusztult a turizmus okozta vízszennyezés és a horgonyzó hajók miatt. A hatóságok ezért úgy döntöttek, egész nyárra lezárják a partszakaszt, hogy a koralltelepek és a tengeri élővilág regenerálódni tudjon.

A nyári, júliustól szeptemberig tartó időszak Thaiföldön holtszezon, folyamatosan esik az eső és ebben az időszakban kevesen látogatják a strandokat.

Vannak persze, akik úgy látják, tartós megoldást csak a teljes tilalom bevezetése hozna, ám ez nagyobb csapás lenne az idegenforgalomból élő helyieknek, mint a koralltelepeknek a turisták.

Megosztás Facebookon