Utazás

Kátyúkban vergődnek a metrópótló buszok a Váci úton

Tragikus állapotban van az útburkolat a Váci úton, a metrópótló buszok néha kénytelenek sávot váltani a jókora úthibák miatt, amelyek a járműveket és az utasokat is szétrázzák.

Bár a 3-as metró felújítása még novemberben elkezdődött, alig három hónappal a pótlóbuszok bevetése után áldatlan állapotok uralkodnak a Váci úton. A burkolat több helyen megsüllyedt, rengeteg jókora kátyú borítja az útpályát, van, ahol fél sávot is elfoglal az úthiba – írja a Hvg.hu.

A lap szerint olyan, mintha váratlanul érte volna a Budapest Közutat, hogy a 45 percenként járó pótlóbuszok extrém terhelést jelentenek majd az útfelületre, a téli hónapokban pedig csak hideg aszfaltozásra, ideiglenes kátyúzásra van lehetőség.

A Hvg.hu végigfotózta a buszok útvonalát, és arra jutott, hogy valahol két hét alatt sem javították ki az úthibát, máshol pedig olyan állapotban van a buszsáv, hogy a buszok kénytelen a normál sávban haladni, nem ritkák a félsávnyi kátyúk sem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top