Utazás

Budapest bekerült a top 10 európai úti cél közé

Népszerű világvárosokat utasított maga mögé a magyar főváros, az elismerés hatására valószínűleg több turista érkezik majd hazánkba.

Budapest a 8. helyen végzett az European Best Destinations szavazásán. A magyar főváros Lisszabont, Párizst, Amszterdamot, Prágát, Bécset, Barcelonát és Londont is megelőzte a rangsorban – közölte a Turizmus Online.

Budapest 17 745 voksot gyűjtött össze a január 18-tól február 8-ig tartó szavazáson. A címet Wrocław (Lengyelország) nyerte több mint 41 ezer szavazattal, a dobogóra Bilbao (Spanyolország) és Colmar (Franciaország) jutott fel.

Az European Best Destinations célja az európai turizmus és kultúra népszerűsítése, és csaknem 10 éve segítik az utazókat.

Budapest a kiváló helyezés révén egész évre szóló promóciót kap a European Best Destinations weboldalán, a nemzetközi sajtóban, több közösségi médiafelületen és utazási portálon.

A kampány hatására várhatóan több turista érkezik majd a top 10-ben szereplő városokba, így Budapestre is.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top