nlc-logo

Engedélyezi, hogy az nlcafe.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.

Utazás
Besíeltük Karintia kisebb terepeit – nem ciki, ha a 3 éves ügyesebb nálad

Besíeltük Karintia kisebb terepeit – nem ciki, ha a 3 éves ügyesebb nálad

Síelni megtanulni nem nagy etvasz, két-három nap gyakorlás, és nevetve lesiklasz egy kék jelzésű pályán. A karintiai Lavanttal régióban több ilyen is akad, ebből most pont hármat mutatunk meg. Videó.
Avatar
NLCafé
f Ajánlom

Az ausztriai Karintia egyes pályáit (Gerlitzen Alpe, Goldeck) a tavalyi szezonban besíeltük, másfél héttel ezelőtt pedig ismét az Alpok csúcsai felé vettük az irányt. Három központot látogattunk meg:

  • először Koralpét, ami annak ellenére lehet a haladó síelők kedvelt helye, hogy csak egy ülőlift van (a többi csákányos),
  • majd Klippitztörlt, ami kifejezetten a kezdőknek passzentos,
  • illetve Weinebenét, ami szintén a kevésbé magabiztos síelők terepe. 

Nem volt rég, hogy megírtuk: a síelés nem úri sport, csak át kell gondolni, hova utazunk. A fentebb felsorolt pályák (részben pont a felvonók száma és típusa miatt) az olcsóbb karintiai terepek közé tartoznak, az már enyhe ráadás, hogy a pályaszállás sem olyan veszettül drága, mint például az északabbra fekvő, a magyarok körében szintén kedvelt Obertauernben.

Karintia (és Ausztria más közeli tartományainak) kisebb terepein szinte mindenütt akad delegált magyar oktató, így a még idegen nyelvet nem beszélő kiskölyök (vagy felnőtt) sem marad érthető tanácsok nélkül. A pályák szélesek, könnyed lejtésűek, videónkban egy újságíró kolléga is megszólal, aki utoljára 25 éve síelt Csehszlovákiában, mégsem érezte rosszul magát a pályán attól, hogy akár egy hároméves is ügyesebb nála.

Tetszett a videó? Iratkozz fel a Youtube csatornánkra!
Megosztás Facebookon