Utazás

Kifinomult módszerekkel lopnak a csomagokból Ferihegyen

A repülőtéren dolgozók beszámolói alapján úgy tűnik, kifinomult módszerekkel, szinte intézményesített formában zajlik a poggyászok fosztogatása.

A napokban több utas is arra panaszkodott, hogy a Liszt Ferenc repülőtéren a feladott csomagjaikat kinyitották, és értékeket loptak el tőlük. A Bors azt írja, egyre valószínűbb, hogy intézményesített formában zajlik a lopás a repülőtéren.

Dolgozó is beszélt a lapnak a módszerekről, az sem akadály, hogy a rakodóknál sem telefon, sem pénz nem lehet munka közben. A kilopott holmikat ugyanis a személyzeti mosdókban, a mennyezetben rejtik el.

Onnan még ki kell csempészni a holmikat, de állítólag arra is volt már példa, hogy a szellőzőrendszerből esett ki egy rakodó. A dolgozók megjelölik, melyik bőröndöt érdemes kifosztani, szamárfület hajtanak a címkére. Vannak, akik abból élnek, hogy eladják a drága cuccokat.

A Budapest Airport azt tanácsolja, semmilyen értéket ne hagyjunk a feladott poggyászban, készpénzt és ékszert pláne ne. A legjobb védelem a csomag befóliázása, de ez sem mindig akadály, mert egyszerűen felvágják.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top