Utazás

A város, amelynek egyetlen lakója van

Elfogytak az emberek a városból, csupán egy lakója maradt.

A 2010-es amerikai népszámlálás adatai szerint a Nebraskában lévő Monowi az egyetlen bejegyzett város Amerikában, ahol csak egy lakos él, a 84 éves Elsie Eiler. Ő a település polgármestere, tisztviselője, kincstárnoka, könyvtárosa és egyben csaposa is. A helyi kocsmában minden évben kilógat egy táblát, mely a polgármester-választást hirdeti, majd megszavazza önmagát. 

A nő mindent megtesz azért, hogy Monowit ne nyilvánítsák szellemvárossá, ezért évente önkormányzati úti tervet készít az állami finanszírozás biztosítására, valamint 500 dolláros adót fizet a víz és a villamos energia megőrzése érdekében.

„Boldog vagyok itt. Itt nőttem fel, hozzászoktam, és tudom, mit akarok.”

A nő a harmicas évek óta Monowiban él, mely akkor még sokkal nyüzsgőbb város volt, mint ma. Boltok, éttermek és még egy börtön is működött a városkában. Eiler itt ismerte meg a férjét, Rudyt is, akinek 2004-es halála óta az asszony egyedül él itt.

Annak ellenére, hogy egyedül él, Eiler azt mondja, hogy nem magányos. A hét hat napján 9 órakor kinyitja a kocsmát, és 12 órán át együtt van az oda rendszeresen betérő törzsvendégeivel. 

Oddity Central

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top