Utazás

A hétvégén újra járhat a 150 emberrel lerobbant sílift

Az üzemeltetők még keresik az okát, hogy miért rekedt 150 síelő a kétüléses liften, de a hétvégén már újra beindítanák a felvonót.

Két napja a magyarok egyik kedvenc síterepén, az ausztriai Kreischbergben műszaki hiba miatt 150 turista rekedt az egyik felvonón. A síliften magyarok is voltak, a Budapesti Gyermek Síiskola táborozóit kísérő felnőttek ültek a félúton megállt felvonóban.

A profi mentésnek köszönhetően azonban néhány óra alatt, több helikopter segítségével mindenkit biztonságba helyeztek.

A Síelők.hu most azt írja, hogy az üzemeltetők még mindig keresik a hiba okát, de reményeik szerint a hétvégén már újra beindíthatják a kétüléses felvonót. Addig húzóliftekkel lehet elérni a hegyoldalt.

Többen felvetették, hogy túl öreg a sífelvonó. Ezt az üzemeltetők is tudják, és gondolkoznak a lift pótlásán, de konkrét tervek még nincsenek. És a felvonó egyelőre megfelel az osztrák előírásoknak.

A Rosenkranz lifttel egyébként pár éve már történt hasonló meghibásodás, 2009-ben hetvenen rekedtek a felvonón.

Bár a lifttársaság szerint a mostani mentést mindenki dicsérte, a profi segítségben az is közrejátszhatott, hogy a mentőcsapat rendszeresen gyakorol ezen a liften.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top