Utazás

Megvan, mikortól drágulhat a budapesti taxizás

A fővárosban 300-zal több taxi van, mint egy évvel korábban, mégis néha alig lehet autót fogni. A taxisszövetség emelné a tarifákat, és akár már tavasszal drágulhat a taxizás.

Egyre nehezebb taxit fogni Budapesten, pedig a 2013-ban bevezetett taxirendelet óta még nőtt is a sofőrök száma. Jelenleg 5600 taxis dolgozik a fővárosban, nagyjából egy év alatt 300-zal nőtt a számuk – írja a Portfolio.

A taxisszövetség elnöke szerint a mostani létszám akár ideálisnak is tekinthető, a probléma csúcsidőben, esténként és hétvégén van, de ezért nem éri meg új autókat venni.

A szövetség azt tapasztalja, hogy egyre többen utaznak taxival, a korábbi évekhez képest 5-10 százalékos forgalomnövekedést tapasztalnak.

Kérdés, meddig tart ez az élénkülés, ugyanis már 2017-ben is szóba került, hogy a taxisok emelnék a hatósági árat a megnövekedett költségeik miatt. A szövetség vezetője szerint akár már áprilistól jöhet a tarifaemelés.

Hozzátette, a tervek szerint elviselhető mértékű lenne a drágulás, és nagyobb emiatt a félelem, mint amekkora pluszterhet valójában jelentene az utasoknak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top